شرایط فعلی سینمای کودک وخیم است

به گزارش مجله باهام، مدیرعامل فارابی گفت: در سینمای کودک چیزی نکاشته ایم که بخواهیم درو کنیم و سینمای کودک در شرایط وخیمی واقع شده است.

شرایط فعلی سینمای کودک وخیم است

سید مهدی جوادی مدیرعامل بنیاد فارابی گفت: سال هاست که در سینمای کودک چیزی نکاشته ایم که بخواهیم درو کنیم ، یکی از دوستان فرمودند که به انقراض سینمای کودک و نوجوان نزدیک می شویم که اگر خوب بنگریم، می بینیم دور از واقعیت نیست.

او در همین رابطه با بیان اینکه تعداد فیلم های تولیدی درعرصه کودک و نوجوان در سال گذشته و امروز به تعداد انگشتان دو دست هم نمی رسد، گفت: این فقدان کمی و کیفی به این معناست که ما حتی فصلی یک فیلم هم نداریم تا بتوانیم برای بچه ها و نوجوانان مان به نمایش بگذاریم.

دبیر سی و پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم های بچه ها و نوجوانان با اشاره به اینکه انقطاعی که بین دوستان تعلیم و تربیتی و بچه های سینماگر وجود دارد، سینمای کودک را تبدیل به بلمی روی آب نموده است، ادامه داد: فیلم نامه نویسان ما که غالباً خوش فکر و صاحب ایده هستند و اغلب شان نیز دغدغه کودک و نوجوان دارند، متخصصان تعلیم و تربیت نیستند و از آن ها توقع این هم نیست، یعنی آن ها بلدند که مثلاً فیلمنامه را خوب بنویسند و از پس ایجاد ساختاری درست برای آن برمی آیند، اما اینکه آن مفهوم درونی و هسته اصلی تربیتی کودک و نوجوانی که در این فیلم می خواهد گفته شود، چه باید باشد و برای چه مخاطبی و در چه رده سنی باید در نظر گرفته شود را ایشان نمی دانند، بلکه شما اهالی تعلیم و تربیت هستید که باید به یاری سینماگر بیایید.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: وقتی من به فارابی آمدم و به عنوان دبیر جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان منصوب شدم، قرار بود جشنواره را در همین ایام که همیشه هم مرسوم بوده است، برگزار کنیم، اما دیدیم کمتر از پنج فیلم کودک و نوجوان هست و از سوی دیگر با ساخت آثار بی کیفیت نمی خواستیم صرفاً تعداد فیلم ها را افزایش دهیم و از سر برطرف تکلیف جشنواره ای برگزار نموده باشیم. ضمن اینکه باید دید این فیلم ها از لحاظ محتوایی کجا ایستاده اند، آیا اساساً آثاری با رعایت حداقل استاندارد ها و بضاعت نمایش هستند که بخواهیم تجلیل شان هم کنیم؟ آیا اصلاً خود شما دانش آموزان تان را ترغیب می کنید که بروند این فیلم ها را ببینند یا نه؟ به همین علت در برگزاری جشنواره تأمل کردیم تا به ورودمان به موضوعات کودک و نوجوان را اصلاح کنیم.

او می گوید: اگر بنده قرار است سال جاری پنج یا 10 فیلم در حوزه کودک و نوجوان بسازم، کدام مسئله در نظام مسائل کودک و نوجوان جزء 10 اولویت اول قرار گرفته است که باید بروم دقیقاً آن را بسازم؟ قطعاً من توان این را ندارم که به همه این موضوعات برسم، آن قدر هم چالش در حوزه نظام تربیتی داریم که دیگر نمی توانیم برویم صرفاً برای تفریح فیلم بسازیم. البته تفریح هم جزئی از سینماست و اگر شما فیلم آموزشی بسازید که تفریح در آن لحاظ نشده باشد، آن نتیجه ای که باید حاصل نمی شود، درست مثل هزاران فیلمی که صرفا برای آرشیو ساختیم.

جوادی خطاب به فعالان حوزه تعلیم و تربیت گفت: آن چیزی که امروز نکته اصلی ما در بنیاد سینمایی فارابی و خواهش اصلی ما از شما دوستان است، به استمرار ارتباط و مردمی کردن ارتباط با فعالان حوزه تعلیم و تربیت بازمی شود. ما در فارابی پای کار آمده ایم و هستیم، شما اهالی تعلیم و تربیت هم به یاری ما بیایید تا به این مهم بپردازیم که اساساً چه باید ساخت و به کدام موضوع باید پرداخت؟ از متودولوژی های تازه تعلیم و تربیت تان بگویید و از اینکه چه چیزی را چگونه به کودک امروز باید بگوییم؟ زیرا شما بیش از ما هم کودک امروز را می شناسید و هم به احتیاجهایش واقفید.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: این ضعف سینما بوده که نسل تازهی در حوزه فیلمسازی کودک و نوجوان تربیت ننموده و نکردیم، نسلی که فاصله سنی آن ها با کودک و نوجوان امروز کمتر باشد و او را بهتر درک کند. بعلاوه پل ارتباطی بین کسانی که مستمر و مدام با بچه های امروز در ارتباط هستند و آنالیزی از آن ها دارند و خواسته ها و احتیاج ها و علائق شان را می دانند با سینما، وجود ندارد.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: یکی از دلایلی که سینمای کودک و نوجوان به سمت کوچک شدن رفته، این است که بین اکران و شبکه اجتماعی و کلونی های حوزه بچه ها و نوجوان هیچ ارتباطی وجود ندارد، برای نمونه وزارت آموزش و پرورش باید این نقش را بر عهده می گرفت که در حال حاضر مدت هاست که شورای اکران وزارت آموزش و پرورش تعطیل شده است.

به گفته جوادی، با این شرایط هیچ سرمایه گذار و کارگردانی برای ساخت فیلم کودک ترغیب نمی شود، در این حوزه هم شما می توانید به ما یاری کنید، یعنی اگر با هم به جمع بندی برسیم که مضامین یک فیلم درست است حرف اصلی را می زند و به نظام مسائل تربیتی می پردازد و پرداخت هنرمندانه به این فیلم پرداخت درستی است، در همین شبکه مردمی که اگر همین الان فهرستی از آن ها تهیه کنیم بیش از چند هزار نفر از مخاطبان سینمای کودک و نوجوان ذیل مجموعه شما دارند رفت وآمد می نمایند و بهره مند می شوند، همین شبکه می تواند به اکران سینما و دیده شدن و رونق چرخه مالی سینمای کودک یاری کند.

خبرنگاران فرهنگی هنری سینما و تئاتر

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 25 مهر 1401 بروزرسانی: 25 مهر 1401 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 2260

به "شرایط فعلی سینمای کودک وخیم است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط فعلی سینمای کودک وخیم است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید